Metalas vs. Elektra

merzbow vs. nattefrost

merzbow | Nattefrost 

Šiandien susimąsčiau kiek yra metalgalvių klausančių elektronikos (intensyviai/karts nuo karto) ir kiek ex. metaliūgų, kurie perėjo į kitą fronto pusę.

Kadangi dažnai skaitau ferrum.lt, hell-music.lt, dangus.net, autarkeia.org puslapių forumus, tai šiokį tokį vaizdą susidaręs esu. O tendencija tokia: per pastaruosius, bijau pameluoti, galbūt 2 – 1,5 metų stipriai pagausėjo sunkiosios (metalinės, ta prasme) muzikos gerbėjų, kurie nesibodija [pa]klausyt elektroninės / eksperimentinės muzikos bei apsilankyt tokios pakraipos renginiuose.

Pats jau kurį laiką gana intesyviai domiuosi elektroninės / eksperimentinės (folk, neo-folk taip pat) muzikos scena ir gan aktyviai propaguoju tai aplinkiniams, nors metalinės scenos taipogi neapleidžiu. Nors iš pažiūros teims, kurie galbūt nėra susipažinę artimiau arba tik viena jų, šios scenos atrodo labai skirtingos ir sunkiai suderinamos, tačiau tarp jų galima rasti daug bendro tiek ideologine, tiek, kiek rečiau, muzikine prasme (pvz.: jei blekerys man pasakytų, jog nėra girdėjęs dark ambient, tai… atsiprašau, bet. 😉 ).

Taigi, norėdamas šiokios tokios diskusijos ir pasimėtymo šūdais, užvedu naują temą ferrum.lt forume.

6 atsakymai to “Metalas vs. Elektra”

  1. banditaz Says:

    “eksperimentinė“ – ne žanras, būk žmogus, nevartok tokios abstrakcijos 🙂

  2. Kafbojus Says:

    Manau, reiks pas tave su pora DVD per atostogas užsukt, pagriebt šiek tiek elektroninio materialo.

  3. 47 Says:

    Misteris Nordvargr tau turėtų būti idealu: nuo militaristinio folko iki totalaus satanistinio metalo 😉

  4. J.B. Says:

    ten Merzbow kaireje? Jo, triuksmu paklausyti kartais gerai. Pats seniau klausiau vien metalo, dabar – daugiausia elektronines muzikos. Bet ne noizo, lengvesniu dalyku. Coil – turbut geriausia muzika, sukurta zmonijos. Radiohead velesni albumai, Autechre, Girnu giesmes, Donis – pakankamai lengva, bet rimta eksperimnentine elektronika. Megstantiems sunkumus rekomenduociau Edgey, ebola, Venetian Snares, Megstantiems ypac sunkiai – masonna, merzbow, con-dom, whitehouse. Sitie tai jau tikra antimuzika:)

  5. dewlinaz Says:

    Taip, Merzbow. Po nuotrauka taigi parašyta. 😉

  6. 405kamb Says:

    Birbim birbim… :]

Parašykite komentarą